U bent hier

C-Mine Expeditie

Korte omschrijving: 

De bijzondere tocht start in het prachtig gerestaureerde Energiegebouw. Een imposante ventilator verwelkomt je en voert je mee door ondergrondse gangen. Daal af tot 6 meter diep en laat je verrassen door tal van originele hedendaagse installaties.
Bekende Vlamingen zoals Pascale Platel en Stijn Meuris beroeren je via unieke beeldprojecties met creatieve verhalen over de mijn. In de interactieve geluidsbox ga je zelf aan de slag. Luister naar je eigen mijn-‘sound’ door hendels, knoppen en wielen te bedienen. Via een hoogtechnologische panoramakijker tuur je rond in de omgeving maar gluur je ook terug in de tijd. Of proef de atmosfeer terwijl je ronddwaalt in het doolhof op weg naar de bovengrond.
Het summum van de expeditie is de meer dan 60 meter hoge beklimming van de gigantische en authentieke schachtbok op het plein. Wanneer je immers uitgeput maar voldaan boven komt, wacht je daar een schitterend uitzicht op de groene Limburgse omgeving. Ben je niet echt tuk op hoogtes? Blijf dan gerust met beide voeten stevig op de grond en geniet gewoon van het weidse gevoel op het prachtig gerenoveerde plein. Voor de iets minder ‘grote’ waaghalzen is er trouwens een stop op 20 meter hoog.

Provincie: 
Limburg
Gegidst door : 
Genker Toeristische Gidsen
Duur: 
1,5 uur
Talen: 
Nederlands
Kostprijs: 
vanaf €3,0 (zie www.uitingenk.be)
Vervaldatum: 
woensdag, 31 oktober, 2012 - 15:30